Min.Fomentoministerio de medio ambientecedex CEHOPU
 
 
 
Centro de Estudios Históricos de Obras Públicas y Urbanismo
     
 
ilustración
 

Els objectius del CEHOPU són els següents:

- Investigar, estudiar i difondre l’evolució de la tècnica i la ciència, les obres i les figures més rellevants de l’enginyeria de la història per mitjà d’exposicions i publicacions impreses o en suport informàtic o audiovisual.

- Mantenir i enriquir progressivament el "Museu de l’obra pública" com a mostra permanent de les obres.

- Conservar, recuperar i enriquir el patrimoni històric de les obres públiques.

Les seves activitats tenen per objectiu fomentar, en la pràctica actual, el diàleg entre infrastructures, natura i història en la inserció de l’obra pública en el territori, plantejant un recorregut per la història de les grans xarxes de transport i hidràuliques, així com les seves peces més singulars.

El CEHOPU materialitza les seves investigacions en l’àmbit de l’espai territorial de l’Estat i als espais geogràfics supraautonòmics. A partir d’aquesta base d’espai s’obren dues línies complementàries d’investigació: vers el coneixement de l’especificitat dels territoris i vers l’intercanvi d’experiències comunes en l’àmbit internacional i local. Les activitats d’intercanvi i divulgació es materialitzen en la celebració de seminaris, conferències, exposicions i publicacions.

La integració de coneixements tècnics, culturals i científics requereix la col·laboració d’institucions internacionals i locals, del món universitari i dels investigadors, juntament amb persones rellevants del món de la pràctica projectual i del pensament teòric, promovent trobades entre les personalitats més significatives de l’enginyeria, l’art, la cultura o la ciència.

Compte amb un Comitè assessor, la finalitat del qual consisteix a ajudar a la direcció, ja sigui per mitjà de l’assessorament en els treballs encarregats o mitjançant propostes de les actuacions que es creguin oportunes.

    actividades | functions | activitats | actividades | jarduerak
     
 
   
menú menú principal
presentación presentació
   
actividades activitats
   
  orígens
  activitats
  entitats col·laboradores
flecha contactar
   
  tornar flecha
  mapa web flecha
 
   
CEHOPU, Alfonso XII, 3-5 - 28014 Madrid - tel: (+ 34) 913 35 72 00 - fax: (+ 34) 915 28 03 54 sobre cehopu@cedex.es
CSS | WAI AA | XTML 1.0 | RSS © 2006-11: CEDEX - CEHOPU